Fotózás típusok Galéria Workshopok Megrendelés Kapcsolat      

TUDNIVALÓK

  HÁNYAN JÖHETTEK?

  Az árjegyzék a fotózás idejére és az elkészített nyers és retusált képek mennyiségére vonatkozik. Jöhettek ketten vagy hárman is egyszerre fotózni.
  Ha ketten jöttök, csinálok olyan képeket, ahol csak Te, vagy csak a párod/társad és lehetnek olyanok is, ahol együtt vagytok a képen: Ettől  gyorsabban is haladunk, mivel nem kell várnom arra, amíg öltözködtök, mert addig a másikat fotózom és ettől olcsóbb lesz Neked a fotózás.
  A csomagban adott mennyiségű nyers és retusált kép van az árban, extra retust lehet rendelni.


  KÍSÉRŐK

  Természetesen jöhetnek, de a fotózáson csak azok lehetnek jelen, akik részt is vesznek benne. Nagyon zavarja a munkát, ha olyanok is ott vannak, akik csak beleszólnak, kritizálnak, és feszélyezik a modellt: Elég nehéz feladat kiállni, felvállalni magunkat, ellazulni és a legjobb formánkat adni. Nem szabad a modell helyzetét tovább nehezíteni.
  Az én munkámat is ellehetetleníti, ha a fotózásban nem szereplő kísérő figyel: kérem, ha kísérő vagy, szaladj el, intézd a dolgod, igyál egy kávét, és gyere vissza amikor a fotózásnak vége.

   

  MI FÉR BELE AZ IDŐBE?

  Általában a egy óra alatt egy kicsit több kép készül, mint 100 db, így a nyers képek közül csak a jókat kapod meg,  amik közül bármelyiket lehetne retusálni. Ha pl a vaku miatt becsukódik a szeme, vagy éppen az arca elé teszi a kezét, vagy valamiért előnytelen, rossz fotó készül, törlöm.
  Ha a fotózás 10%-kal  több időt vesz igénybe mint a választott csomagban foglalt, és  nincs utána senki más, aki vár a kezdésre, azt grátisz megkapod, nem kell érte fizetni. Ha 10%-nál tovább nyúlik a ráadás, akkor a következő csomag díja fizetendő. Kérlek, vedd ezt figyelembe: az időre Neked kell figyelned. Ahogy halad előre az idő, egyre jobb épek szoktak készülni, mivel a modell egyre jobban beleszokik a szerepébe.
  Azt mondják, hogy kb. 200 kép között van egy igazán jó. Természetesen a többi sem használhatatlan, de ha mondjuk címlapot fotózunk, kb. így kell számolni.
  Ha a webshopokba termékfotókat készítünk, az majdnem mind jó, de ott is kell egy 20% plusz képet készíteni, mert emberek vagyunk, becsúszhat egykét csukott szem, előnytelen mozdulat vagy grimasz.

   

  PÁR FOTÓZÁS

  Ha páros fotózásról van szó érdekes lehet összehangolni a ruháitokat, hogy még jobban mutassatok a képen.
  Az a titka a jó fotóknak, hogy érezzétek magatokat természetesen, jól, mozogjatok és viselkedjetek úgy, mint általában vagy ahogy szeretnének.

  A tánc, a  finom erotika, a csók, és minden megengedett, ahogy és amit Ti szeretnétek látni a képeken.

  Nézegessétek őket, nézze meg a ruhákat a  hasonlóak biztosan jól mutatnának.
  Rákereshetsz  a neten az ilyen kulcsszavakra: love, passion, happiness, szerelem, együtt, together stb

  MENNYI RUHÁT HOZZ?

  Ha egyedül jössz és gyors vagy, úgy számolj, hogy egy óra fotózás alatt általában négyszer tudsz úgy átöltözni, hogy a fotózásra is jusson idő. Ha ketten jöttök, akkor egy kicsit több: fejenként 3-3, azaz összesen hat fér bele az időbe, és ekkor kb.8-8 perc fotózás jut egy szettre. Rendelkezésre áll próbafülke és tükör az átöltözéshez.

   

  ÍRJ EGY FORGATÓKÖNYVET, ÉS NE FELEJTSD OTTHON!

  Muszáj előre alaposan kitervelni, hogy melyik alsóval melyik fölső, melyik cipő, és ékszer és az adott ruhában milyen kiegészítők, hangulat és pózok stb. Ezt a leírást legjobb, ha papíron el is hozod, és végig előttünk lesz a munka során. A fotózás egy felfokozott lelki és idegállapotban folyik. Annyira a munkára koncentrálunk, arra hogy szuperek legyenek a ruhák, a kellékek, a mozdulat, a mimika, a testtartás a nézés, a  fények és a képek, hogy – ha nem akarsz valami fontosat kifelejteni, – legyen végig az orrod előtt , hogy milyen képeket szeretnél? Melyik ruhát, milyen cipővel, kiegészítővel  szeretnéd. Sőt ha van olyan kép amit találtál és szeretnél magadnak, akkor ki is nyomtathatod,  legalább megvan a póz, a hangulat és az arckifejezés is, és aláírhatod, hogy azt melyik ruhában fogjuk fotózni. Nem kell részletesen, elég pár szó, amiből Te magad emlékezni fogsz, hogy mit és hogy szeretnél.


  KÉSZÜLJ FÖL, A SIKER NEM MARAD EL!

  Mindannyian egyszeriek és megismételhetetlenek vagyunk. Különbözik az arcunk a testünk, a termetünk, a kedélyünk a kedvteléseink, egyszóval minden. Miért csinálnánk egyforma, egyen fotókat? Ki kellene találnod, hogy milyen kellékek illenek Hozzád?  Minden, ami jól mutat a képen, és Rád jellemző, ha ketten vagy a családdal jöttök, akkor olyasmi,  amitől egymásra emlékeztek, vagy a megismerkedésetekre vagy ami közös.
  Lehet az a ruhátok is, ha valami jópofa és egyforma mindannyitokon – de például virág nagyon jól mutat a képen – esetleg, ahogyan a párod átadja, a lényeg, hogy nektek jelentsen valamit, ami fontos, kedves stb.
  Apróságokra is gondolhatsz: egy kalap. egy táska, esetleg egy koccintás, vagy lehetnek olyasmik, amik Rád vagy Rátok jellemzőek. Figyelj minden apró részletre! Vess be mindent, ami feldobhatja a képeket, ami csak eszedbe jut a legkülönlegesebb kellékektől az egyszerűbbekig!
  Ne feledj,  a ruhákhoz hozzáillő kiegészítőket, ékszert, bizsut, kendőt, megfelelő és tiszta cipőt kiegészítőket is hozni. Minden passzoljon mindenhez!

  VAN HOBBID?

  Van, aki teniszezik van, aki úszik, aki tangózik, aki túrázik vagy moziba jár. Hegyet mászik vagy rallyzik – és ezek csak a kedvteléseink. Jó fog tenni a képnek , ha felhasználsz  valamit, ami jól mutat, bemutatja hobbid. Nagyon jó hangulatú, érdekes képek készülhetnek így egy olyan dologról, ami Hozzád tartozik, Neked fontos.

  ZENE

  Nagyon megkönnyíti azt, hogy lazán, jó kedvűen állj a fényképező gép elé. Hogy jó passzban légy és igazán szuper  képek szülessenek, ezért kérlek, hogy  CD-n vagy pendrive-on hozz magaddal olyan ritmusos, táncos zenét, zenéket, ami a Te kedvenced.


  PROFI SMINK ÉS FRIZURA A FOTÓZÁSRA

  Bár lehet hogy kézenfekvő, de ne felejtsd el, feltétlen szükség van ezekre, mert több nagyságrenddel lesznek jobbak így a fotók, semmiképpen sem szabad kihagyni!

  Tapasztalat, hogy ha fodrászhoz vagy kozmetikushoz mész előtte- ha csak direkt nem ez a koncepció -kerüljétek a túlzásokat! A haj vagy smink legyen egyszerű, diszkrét, alig észrevehető: majdnem olyan, mint amit minden nap hordasz, amiben a legjobban érzed magad.

  A legjobb, ha a fodrász és a sminkes is végig ott tud enni a fotózáson, és segít, ha újra be kell állítani, javítani, vagy éppen meg kell változtatni.

  EGY KORTY A KEDVENC ITALODBÓL A  FOTÓZÁS ELŐTT BIZTOSAN NEM ÁRT MEG

  Ajánlott esetleg, és mert a témához is passzol egy koccintás egy üveg pezsgő, bor, likőr vagy más “oldószer”- amit szerettek, de ha pár fotózásról van szó, ez stílusos és a hangulatot is javítja. Természetesen óvnálak a túlzásoktól: a részeg ember a képeken sem szép látvány.

  MIT, MIKOR ÉS HOGYAN KAPSZ?

  A nyers képeket letöltöm, válogatom és konvertálom, Te ezeket kapod meg kb egy héten belül, ha megfelel, a Google Drive-on keresztül. A nyers képek feltöltésére maximum 3 munkanapot kell várnod, de ez lehet kevesebb is, attól is függ mennyi munka van vele.

  GALÉRIÁID  – A FOTÓZÁS UTÁN AZ ELKÉSZÜLT KÉPEK HÁROM FÁZISON MENNEK KERESZTÜL

  1. Válogatás
  2. Konvertálás
  3. Minta retusálás

  MIUTÁN EZZEL ELKÉSZÜLTÜNK, BIZTONSÁGOS KAPCSOLATON KERESZTÜL FELTÖLTJÜK JELSZÓVAL VÉDETT PRIVÁT GALÉRIÁIDBA, ÉS OTT TÁROLJUK ŐKET:

  I. NYERS KÉPEK

  Ebben a könyvtárban találhatod az összes elkészült és konvertált képet a fotózásról, attól függően, hogy melyik csomagot választottad.

  II.  A FOTÓS VÁLASZTÁSA

  Egy gyűjtemény, ami segít Neked kiválasztani a retusálandó képeket a fotós szemszögéből a legjobban sikerültek közül

  III. RETUSÁLT KÉPEK

  Meddig lesznek ezek a képek online elérhetőek?

  A képek két hónapig lesznek elérhetőek online, ezalatt le kell töltened őket, és javaslom, két biztonságos helyen is tárold: nincs bosszantóbb, mint amikor a drágán megcsináltatott képek egy meghajtó hibája miatt örökre eltűnnek


  KÉRLEK, A KÉPMEGOSZTÁSRA HASZNÁLT AZ EMAIL CÍMRE NE KÜLDJ LEVELET AKKOR SEM HA KAPSZ ONNAN! CSAK AZ INFO@TABOOFOTOSTUDIO EMAIL CÍMRE KÜDÖTT LEVELEKET OLVASOM!

  Ezek közül választod ki azokat, amelyeket retusálni kell. A kiválasztott képek teljes azonosítóját küldd el  meg nekem az [email protected] e-mail címre! Főszabályként a retusálásra is három munkanapot kell várnod annak a munkanapnak a reggelétől kezdve, ahogy én megkaptam a képeket.
  Ha Te például pénteken adod meg a retusálni valókat, leghamarabb hétfő reggel látok neki, és a három nap ekkor indul. Az elkészült retust is ide töltöm föl. Ha többet kész, mint ami a csomagban szerepel, az extra retust 3000Ft/kép áron készítem. Ha sokat (100db fölött) kérsz, ebből lehet engedmény. Attól is függően, hogy milyen a kép: mennyi munka van a retussal? Pl egy babán kevesebb munka van, mint egy 60 éves nőn, aki 20-nak szeretne látszani a képen.

  De az egész arról szól, hogy olyan képeid legyenek, amiket szeretsz, és majd az unokák is imádnak :-)
  Ez most még távoli, de egyszer majd nem lesz az…
  Ezek az árak  digitális formátumra vonatkoznak.

  Papírkép árak
  10*15 cm    60Ft/db
  15*21cm    500Ft//db
  30*45cm    2500Ft/db
  Lehetnek nagyobb képek is, akár óriás plakát is készülhet a képekből
  A nyomtatáshoz természetesen retusált képek kellenek, de előre kell szólni, hogy a retus nyomtatáshoz lesz.

  Melyik a legtartósabb formátum?
  Egyértelműen a nyomtatott kép

  AMI MINDEN FOTÓZÁSHOZ JÁR:

  • Stúdióhasználat    –  Minden csomag tartalmazza  a stúdió díját, ha jössz fotózni, a 5.000Ft/órás stúdióhasználat már benne foglaltatik az árban.
  • Eszközbérlet       – A fotózás során felső közép kategóriás eszközökkel dolgozom, ezeknek a kb. 5.000Ft/órás használati díját tartalmazza az ár.
  • Retusálás          – Minden csomagba beletartozik néhány kép retusálása. Efölött is rendelhetsz 3000Ft/ db áron többlet retust.
  • Diszkréció         – Teljes diszkréció – az egész fotóstúdió a fotózás kezdetétől a végégig csak a miénk. Nincsenek fura meglepetések, váró szobák vagy nézelődni vágyó idegenek.
  • Vendégszeretet   – Hideg víz és forró instant kávé, öltöző kuckó, mellékhelyiségek, kedvesség, segítség és odafigyelés
  • Útmutatás          – Képes és szóbeli segédlet a pózoláshoz, az arckifejezésekhez az igazán jó és hiteles képek elkészítése érdekében
  • Hozzáférés         – Saját jelszavaddal védett online galériák 24/7- elérhetőséggel a nyers és az retusált fotóidhoz
  • Választék          –  A kiválasztott fotócsomagod alatt annyiféle ruhát, stílust fotózhatunk, ami az időbe belefér: “A változatosság gyönyörködtet!”
  • Bizsuk            –  Ha elhozod magaddal a kedvenc ékszereid, az a legjobb, de válogathatsz a nálam lévők közül is a fotózás idejére.

   

  HELYSZÍNEK DÍSZLETEK

  A helyszín kiválasztása nagyon fontos döntés, ami nagyban befolyásolja az elkészült képek hangulatát. Szinte végtelen lehetőség közül választhatunk.

  STÚDIÓ
  Kitűnő választás fehér, piros, fekete és még néhány színű háttér előtti képek készítésére. Előnye, hogy szinte minden kép jól sikerül, nem zavar senki, védve vagyunk az időjárás viszontagságaitól és kíváncsi szemek sem zavarnak. A hangsúly itt teljes egészében a modellre esik – nincs is semmi más, ami elvonhatná a figyelmet. Nem esik az eső, nem fúj a szél, nincsen túl hideg vagy túl meleg. A képeket újra meg lehet csinálni. Ez az előnye a stúdió képeknek. De ez egyben a hátrányuk is. Egy kicsit sterilek, egy kisit egyformák még akkor is, ha játszunk a fényekkel, a színekkel és a megvilágításokkal. Ugyanakkor a stúdióban nem zavar senki, nincsenek bámész, kíváncsi szemek: sokunkat zavarják az idegenek…. Itt viszont nyugalom és kényelem van, a kedvenc zenéd megy, csendben, a háttérben, éppen hogy csak jó kedvre derítsen, és segítsen ellazulni.Bensőséges képek készülhetnek itt, a figyelmet sem vonja el semmi a témáról. A képek jól gazdagíthatnak különböző jellegzetes kellékekkel. Sokat dob a képeken, ha behozol olyan tárgyakat, amik igazán Rád jellemzőek és látványosak
  A stúdió kitűnően alkalmas glamourra, fehérneműs menyasszony fotózásra de az aktnak a kedvelt helyszíne…

  VÁROSI FOTÓ – NAPPAL
  Sokkal érdekesebb képek készülhetnek, a különböző helyszínek sokat hozzáadhatnak a képek hangulatához, érzelem világához, mondandójához. Mobil vakukkal a stúdióhoz hasonlóan kiegyensúlyozott fényeket tudunk teremteni, de bárki megzavarhat munka közben, biztosan lesznek bámészkodók és bizony, ha esik, ha fúj, ha hideg vagy meleg van, megnehezítheti akár el is lehetetlenítheti a dolgunk.

  VÁROSI FOTÓ – ÉJJEL
  Egészen különleges hangulatú csodás képeket kaphatunk az éjszakai vagy még inkább a kék órás fények felhasználásával. Nyáron csak egészen későn, este tíz körül tudunk ilyen hangulatos képeket készíteni. Télen viszont már kora délután, négy óra felé besötétedik. A hideg idő elviseléséért kárpótolhatnak a karácsonyi ünnepek csodás díszletei város szerte.

  FOTÓK A TERMÉSZETBEN
  A kiválasztott táj jellegzetességeitől függően csodálatos képeket készíthetünk akár csak egy városi parkban vagy a Duna parton. Megéri a fáradságot, ki kell menni a vízpartra, vagy fel a hegyekbe, és reménykedni, hogy gyönyörű idő lesz és süt a nap. A kinti fotózás legmegfelelőbb időpontja napkelte és napnyugta: a legszebb fények ilyenkor vannak. Még pontosabban Napkelte előtt és után fél-egy órával, és hasonlóan, napnyugta előtt és után fél, egy órával. A napkelte színe a rózsaszín – “rózsa ujjú hajnal”, míg a napnyugtáé inkább a narancs. Persze nem könnyű korán felkelni, ráadásul annyival korábban, hogy a fotózás helyszínén legyünk a napkelte előtt egy órával…, emiatt nem is sokan fotóznak ilyenkor, de az eredmény kétség kívül kárpótol a nehézségekért.

  KÜLÖNLEGES HELYSZÍNEK
  De a lehetséges helyszínek száma szinte végtelen. Ezek a képek Rólad, Rólatok fognak szólni. Olyan helyszínt válassz, ami kedves Neked, Rólad szól. Bár mi tagadás, az is fontos,, hogy engedélyt kapjunk arra, hogy ott fotózzunk. Van közük olyan is, amit nem is gondolna az ember, hogy jó lehet, de ebből is látszik, hogy a modell a lényeg, a Te szépséged. Ha a helyszínen még lehet találni hozzá szép, színes, érdekes hátteret, a fotók szinte életre kelnek. Csak néhányat mutatok kiragadva ötleteket adva a Te képeidhez, de főként azért, hogy Te is elereszd a fantáziád…:

  ASZTALOS MŰHELY
  Ha van valamilyen helyszín, ahol dolgozol vagy amit szeretsz, és a Te képeid itt élnek a legjobban, menjünk el, és fotózzuk le. Meg fogsz lepődni, mennyire érdekes képek készülhetnek így.

  BILIÁRD KLUB
  Ha van valami hobbid, amit egy szép és arra jellemző helyen művelsz, érdemes lehet ott elkészíteni a képeket: Egy billiárd klubban például különleges fények, tárgyak vesznek körül, az egyik szobában ilyen, a másikban olyan a fény, és mindegyik értékes, érdekes lehet.

  AUTÓK
  Lehet, hogy gyűjtesz valamit, vagy a járműved a nagy kedvenced, készíthetünk képeket az autóddal vagy ha éppen nincs ilyened, meg is szervezhetjük, hogy együtt fotózzunk a nagy kedvenccel:

  MOTOROK
  Aki motorozik, az tudja, hogy egy motor soha nem csak egy jármű, hanem mindig imádatunk tárgya, ráadásul a vele való képek is mindig izgalmasak, szépek, érdekesek:

  REPTÉR

  A repülőgépek és a repülés is kiemelkedő, csodálatos élmény és látvány is egyben

  Ezeket a csomagokat választhatod. Ha nincs köztük, amit szeretnél, beszéljük meg!

  one_fourth]  [/one_fourth]

  NORMÁL CSOMAG – 54.999Ft

  A NORMÁL csomagban 100 db gyönyörűen beállított, szépen konvertált és utómunkázott, stúdió minőségű képet kapsz, plusz 6 db extra minőségű finoman retusált képet. A 120 percbe kb 8 átöltözés, ruha vagy fehérnemű szett fér kényelmesen. Gyere el próbáld ki magad.Tapasztald meg, remélem, imádni fogod minden percét. Az eredménynek biztosan nagyon fogsz örülni, bár valószínűleg a szíved szakad meg, amikor abba kell hagynunk, mert lejárt az idő.

  Fotózás ideje … 120 perc

  Utómunkázott képek kb. 100 db

  Retusált képek… 6 db


  _STU0327 

  PROFI CSOMAG – 79.999Ft

  Ez már egy komolyabb csomag: a három óra alatt már fel tudsz  oldódni, egy kicsit megszokod a kamerát, és így már készülhetnek Rólad igazán jó képek is. A PROFI csomagban 150 db gyönyörűen beállított, szépen konvertált stúdió minőségű képet kapsz, plusz 12db extra minőségű finoman retusált képet. A 180 percbe kb.: 10- 12 átöltözés, ruha vagy fehérnemű szett fér kényelmesen.

  Fotózás ideje … 180 perc

  Utómunkázott képek kb. 150 db

  Retusált képek… 12 db


   

   

  PRÉMIUM CSOMAG – 129.999Ft

  Ez a legkomolyabb csomag: az öt óra alatt már teljesen otthonosan mozogsz a stúdióban, élvezed a kamerát, és így már egy sor igazán jó képet, egy egész kis portfóliót tudunk csinálni Rólad. A nagy csomagban 250 db gyönyörűen beállított, szépen konvertált stúdió minőségű képet kapsz, plusz 18 db extra minőségű finoman retusált képet. A 300 percbe kb 20 átöltözés, ruha vagy fehérnemű szett fér kényelmesen.

  Fotózás ideje … 300 perc

  Utómunkázott képek kb. 250 db

  Retusált képek… 18 db

   

   

   

   

  botka-zoltan-foto

  BOTKA ZOLTÁN

  TELEFONÁLJ: +36-20-999-6789

  TABOO FOTÓSTÚDIÓ – 1042 IV. kerület József Attila u. 77.

  KÉRDÉSED, VÉLEMÉNYED VAN? Ide írhatsz nekem:  [email protected]

  JELENTKEZZ FOTÓZÁSRA MOST!